Log in om uw reserveringen te beheren. Heeft u nog geen account? Maak er een aan!

Overbridge River Resort


Midden in het ongerepte oerwoud van Zuid-Amerika, aan de oever van de Suriname rivier ligt Overbridge River Resort. Een paradijselijk recreatieoord dat doet denken aan een Caribisch beach resort maar dan omringd door het haast mysterieuze en ondoordringbare Amazone oerwoud met woudreuzen, lianen, palmen en de alles overschaduwende majestueuze kankantrie’s.


Hier bent u in de pure ongerepte wildernis waar de rust en stilte alleen nog wordt onderbroken door het gezang van de vogels, het kwaken van de kikkers en soms het gebrul van apen. Aan de oevers van de machtige Suriname rivier met haar zandbanken, eilanden en rotsen leven nog de oorspronkelijke bewoners, de Indianen en Marrons.Hun leven is door de eeuwen heen weinig aangetast. Daar leven ze nog steeds volgens hun aloude tradities en maken gebruik van wat de natuur hen te bieden heeft.

Overbridge River Resort bevindt zich op nog maar een uur rijden van Paramaribo. U rijdt dan over een goed onderhouden laterietweg die slingert tussen heuvels en moerassen, omringd door het dichte tropische bos waar de ochtendnevel nog lang blijft hangen. Bij het naderen ziet U zo nu en dan een verschrikt hert, konijn, een bosvarken dat wegstuift of een kolonie slingerapen die de weg kruist. In de zwampen vindt u vissen als Krobia’s, Pataka’s en Sriba’s en in de rivier vindt U de toekoenari , de koebie en de snoek of de trapoen.

Voor de veiligheid van onze gasten is het zwemgedeelte afgeschermd door netten.

Adres

La Simplicite
Brokopondo, Brokopondo
Suriname

Informatie

TOURS:

JODENSAVANNE

De historische tour naar het indrukwekkende Jodensavanne. Hier vestigden zich in de 17e eeuw de eerste Surinaamse Joden. Nu kunt u op deze goed onderhouden plaats nog de overblijfselen zien van een van de oudste synagogen van de Nieuwe Wereld. Jodensavanne is genomineerd voor een plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.


 

BROWNSBERG

Een dagtrip naar natuurreservaat Brownsberg. Onder begeleiding van een gids maakt u een wandeling door dit mooie natuurreservaat, en bezoekt u een van de prachtige watervallen. U kunt zelf de afstand van uw wandeling kiezen. Geniet van de vele bloemen en dieren, en vooral van het adembenemende uitzicht over het Brokopondomeer.


 

EIGEN TRIPS

Vanuit Overbridge verzorgen we boottochten langs de verschillende dorpen aan de Surinamerivier. U maakt kennis met de traditionele leefwijze van Indianen en Marrons. Een hengeltrip of jungletour met gidsbegeleiding is ook mogelijk. En natuurlijk kunt u het gebied zelf verkennen in een kano. Deze zijn op het resort te huur.

 

Regels

  • Tourboot
  • Comfortabele airconditioned vergaderruimte ( max. 60 personen)
  • Restaurant
  • Waterfietsen
  • Kano/ Kajak

 

BezienswaardigheidAfstand
   

Plaats een reservering

Selecteer een reserveringsperiode

Kamers Volwassenen Kinderen

Samenvatting van uw selectie

Er zijn geen accommodaties beschikbaar in de gekozen periode.


Uw opmerkingen

U dient in te loggen om een reservering te plaatsen.

Inloggen

- Wachtwoord vergeten?
- Registreren


Wijken in Suriname


 
Site Map