Log in om uw reserveringen te beheren. Heeft u nog geen account? Maak er een aan!

Koewarasan (Wanica, Suriname)

Koewarasan

Het ressort Koewarasan is een goed ontwikkeld gebied in het district Wanica. In het oosten grenst het ressort Koewarasan aan Paramaribo en het ressort De Nieuwe Grond, in het westen grenst het aan het district Saramacca. Ten zuiden van het ressort Koewarasan ligt het ressort Lelydorp en in het noorden ligt het ressort Saramaccapolder. Ressort Koewarasan is ongeveer 22 km verwijderd van Paramaribo Centrum en is dankzij de goede infrastructuur 30 á 40 minuten rijden met privé vervoer. Met het openbaar vervoer duurt dat ongeveer 35 á 45 minuten. Het gebied is te bereiken via verschillende verbindingswegen. Enkele zijn onder andere de Commissaris Weythingweg (meer bekend als Leiding), de Indira Ghandiweg en ook de Nieuwweergevondenweg.

Koewarasan werd gesticht als een dorp door en voor de Javaanse gemeenschap en bestaat al langer dan 70 jaren. Thans hebben ook andere bevolkingsgroepen waaronder de Creolen, Hindoestanen, Chinezen en Inheemsen zich daar gevestigd en wordt er in eenheid, vrede en harmonie gewerkt aan de opbouw en verdere ontwikkeling van dit gebied. Zij heeft haar bekendheid gekregen mede dankzij de muziek formaties en de vele, onder de Javaanse gemeenschap, en thans ook nationaal en internationaal publiek bekende zangers en zangeressen die hier afkomstig van zijn. Enkele bekende muziek formaties zijn onder andere Future Club, Kasimex Houseband. Enkele bekende zangers en zangeressen zijn Maroef Amatstam, wijlen Ragmad Amatstam, Oesje Soekatma, Emily Kartoredjo.

Dit gebied bestaat uit veel natuur maar tegelijkertijd ook goede infrastructuur. Het is dus makkelijk te bereiken en men kan eveneens rust ervaren en genieten van de koele breeze en rustige omgeving. Er is een appartementen complex aanwezig op het “ Lob Makandra Centrum ” met zwemgelegenheid die te bereiken is via de Nieuweergevondeweg. Er zijn tal van ontspanningsmogelijkheden binnen dit gebied waaronder een voetbalveld voor de voetbal liefhebbers. Ook aan degenen die het liefst vanuit de tribune wil meekijken is gedacht. Ongeveer 150 meter van het voetbalveld staat er een zwembad waar zowel jong als oud een heerlijk duikje kunnen nemen. Verder bevindt zich daar ook een restaurant waar men terecht kunt voor lekkere Surinaams/Hindoestaanse hapjes en zijn er ook diverse speel toestellen voor de kinderen. Ook de goede Chinese restaurants (o.a. Shang Bao ) waar men terecht kunt voor Chinees eten en Javaanse restaurants voor de heerlijke saoto’s kunnen niet gemist worden. Degenen die de na het lekker eten de extra kilo’s willen wegwerken kunnen bij Djao’s Gym terecht om met behulp van fitness apparatuur sport oefeningen te doen. Wat zeker ook niet mag ontbreken zijn de goed gesorteerde supermarkten waar men terecht kunt voor van alles en nog wat, de fashion winkels voor de laatste mode en de klussen winkels.

Vanwege de enorme groei van dit ressort heeft men ook gedacht aan de jongeren en hun opleiding. Het is daarom vanzelfsprekend en van groot belang dat de jongeren goed onderwijs kunnen genieten en dit gebied heeft haar eigen openbare school (O.S. Koewarasan ), mulo en lbgo onderwijsinstelling (V.O.J. Koewarasan ). Voor de middelbare school moeten zij echter wel naar het centrum maar het openbaar vervoer speelt daar heel goed in qua transport.

Ook diverse kinderdagverblijven zijn goed gehuisvest binnen het ressort en deze zijn onder andere Het WML Kinderdagverblijf en De Slingeraapjes.

Ook de betalingen van maandelijkse vaste lasten zoals elektriciteit, water en telefoon/internet kan men binnen het ressort op een plek voldoen bij het winkelcentrum B.Ramdas.

Verder zijn er ook departementen van overheidskantoren binnen het ressort, allen te bereiken binnen een straal van 100 meter.

Deze zijn onder andere:

Centraal Bureau voor Burgerzaken ( CBB )

Bureau Regionale Ontwikkeling

Sociale Zaken en Volkshuisvesting

Verder is dit gebied voorzien van haar eigen RGD poli kliniek met de daarbij behorende RGD apotheek, haar eigen kraam kliniek en haar eigen tandarts praktijk genaamd “ JTV Vlijtige Liesje”

Kortom een goed ontwikkeld gebied om te vertoeven en waar men kunt genieten van de natuur en tot rust kan komen.

Zoekt u een appartement, vakantiewoning of hotel in Koewarasan? Kijk op BookingSU.com!

 

 

 

                                          

Locatie

Inloggen

- Wachtwoord vergeten?
- Registreren


Wijken in Suriname


 
Site Map