Log in om uw reserveringen te beheren. Heeft u nog geen account? Maak er een aan!

Groningen (Saramacca, Suriname)

Groningen

Groningen is de hoofdplaats van het district Saramacca in Suriname. De plaats ligt op een schelpenrits aan de linkeroever van de Saramaccarivier.

In Groningen worden steeds meer accommodaties opgezet voor toeristen die Suriname bezoeken of voor lokale mensen.

Hieronder vindt u een verslag over Hotel Saramacca Jungle Village dat gevestigd is in Groningen, Saramacca(bron: Swit' Kontren).

Op vijf minuten loopafstand van het centrum van Groningen, vlakbij de Saramaccarivier, staat het hotel Saramacca Jungle Village. Het hotel beschikt over vijf stijlvolle kamers allemaal voorzien van een douche en toilet en uiteraard een airco. Verder is er een appartement beschikbaar waar vier tot zes personen in kunnen logeren. De buitenomgeving van het hotel oogt kleurrijk en onder de cabañas, die zijn opgetrokken uit natuurlijk materiaal, lonkt de schaduw in de hete zon. Bij binnenkomst worden we verrast door indrukwekkende kroonluchters die hangen aan het hoge plafond van een ruime hal en die je even doet vergeten dat je je buiten de stad bevindt.

“Binnenkort hebben we ook enkele vrijstaande luxe jungle lodges,” vertelt Mila Bahadoersing, de trekker van Saramacca Jungle Village. “Voor de vormgeving van die lodges hebben wij ons laten inspireren door een aantal safari jungle lodges in Kenya. Verder wordt er nog een bijgebouw opgetrokken waarin ook nog eens zes ruime hotelkamers zullen worden ondergebracht.” Voor een hotel heeft Saramacca Jungle Village toch nog iets te weinig kamers, ook al zijn er nog een aantal in aanbouw. Een hotel wordt doorgaans geassocieerd met een gebouw dat over een ruime hoeveelheid kamers van dezelfde soort beschikt. “We hebben gekozen voor ‘hotel’ omdat wij onze gasten de faciliteiten en service kunnen bieden die men van een echt hotel mag verwachten,” is het antwoord dat Mila daarop heeft.

Maar op welke doelgroep richt het hotel zich eigenlijk? Saramacca staat in wezen bekend als een plek waar je dagtripjes naartoe onderneemt en waar je een beetje rond kunt kijken in Groningen. Wie zou er ook nog eens willen overnachten? “Saramacca is meer dan een dagtrip,” antwoordt Mila. “Het is de ideale plek om er een paar dagen te relaxen en het is uitermate geschikt om, met Groningen als thuisbasis, Suriname verder zelf met de auto te verkennen. Vooral door haar centrale ligging, in het midden van de kuststrook, is een trip naar zowel Nickerie als Albina heel goed te doen. Groningen en ook de rest van het district moet je zien als een tocht door het koloniale verleden, het leren kennen van de diverse culturen van Saramacca, het bezoeken van de diverse dorpjes, de plek voor actieve fietsvakanties, maar ook de plaats om kennis te maken met het vriendelijke en de gemoedelijkheid van het leven op boitie. Saramacca Jungle Village is niet alleen gericht op de buitenlandse toeristen maar ook voor Surinamers uit de stad of lokalen uit andere districten is ons hotel een ideale locatie van waar men erop uit kan trekken om dit prachtige district te ontdekken.”

Dat valt zo te geloven want de ambiance van zowel het gebouw als de omgeving is bijzonder uitnodigend. Trots toont Mila ons de 2.6 hectare aangelegde tuin. “Hier tref je prachtige bloemen, heel veel hangalampoe’s, bokkenpoten, de meest aparte soorten paloeloe’s, fruitbomen en heerlijke schaduwrijke amandelbomen.” Het complex is volgens Mila Bahadoersing ook uitermate geschikt voor trainingen en het geven van diverse workshops waaronder reeds eerder gehouden kookworkshops onder begeleiding van professionele koks. “Tweemaal per jaar organiseren we een LinkedIn masterclass speciaal voor ondernemers die meer willen doen met sociale media en willen weten hoe zij hun zichtbaarheid kunnen vergroten en beter en gerichter hun bestaande klanten of nieuwe klanten kunnen bereiken.” Saramacca Jungle Village beschikt over Wifi en er staat een pooltafel waar de fanatieke poolclub van Saramacca regelmatig bij elkaar komt. Het resort heeft uiteraard ook een bar, Mope genaamd, die elke dag open is van 12.00 tot 22.00 uur. Op de vrijdagavond is het ‘senioren club’ in bar Mope. Oude maar ook actuele verhalen en koude Djogo’s staan dan centraal.

Het hotel zou geen hotel zijn als er geen eetgelegenheid aanwezig was. Het restaurant is elke dag open en de keuken biedt een gevarieerd menu van internationale en nationale gerechten waaronder gebakken vis, friet, gepaneerde kip, BBQ, pasta, lasagne, salades en een compleet dagmenu (schotel van de dag) inclusief nagerecht. “Speciaal voor onze hotelgasten maken we ook maaltijden op aanvraag. Natuurlijk spelen we ook in op de seizoensgebonden producten; tijdens de krabbentijd staat bijvoorbeeld kraboe wekelijks op het menu.” Vermeldenswaardig is dat de groenten en kruiden die gebruikt worden in de keuken van het restaurant in de moestuin van het resort worden geteeld. Melk wordt vers afgenomen van een boer uit de omgeving en zowel het fruit voor het ontbijt als de vruchtensapjes aan de bar zijn voornamelijk afkomstig uit de tuin van het hotel.

“Hoewel wij nog in een opstart fase verkeren, geloof ik in de kracht van onze bar en ons restaurant,” zegt Mila. “Dit omdat wij ons onderscheiden van andere bars en eetgelegenheden in Saramacca door elke dag open te zijn. Dus niet alleen in het weekend zoals de meeste eet- en drinkgelegenheden in het district. Vaak is er doordeweeks niets te doen in Groningen en kunnen mensen bij ons terecht voor wat gezelligheid en culinair vermaak.” Volgens Mila Bahadoersing valt er ook buiten het resort genoeg te doen. Door de ligging dicht bij de rivier kunnen gasten zich prima aan het water vermaken. Er kunnen vaartochten worden ondernomen naar diverse plekken aan de rivier en in de vroege ochtend kunnen er lamantijnen (zeekoeien) worden gespot. Verder kan men varen of vissen in de diverse kreken, vogels spotten of zoals de lokalen dat dikwijls doen: gewoon heerlijk genieten langs de rivier, aan de waterkant of in het theehuisje van Groningen.

Locatie

Inloggen

- Wachtwoord vergeten?
- Registreren


Wijken in Suriname


 
Site Map