Log in om uw reserveringen te beheren. Heeft u nog geen account? Maak er een aan!

Zorg en Hoop (Paramaribo, Suriname)

Zorg en Hoop

Putcher Boitie was eertijds een indigo plantage, eigendom van de oude joods-hollandse familie Putcher.  Gesitueerd in het zuidwesten van Paramaribo, is deze naam nog slechts bekend bij hen die het verleden nog in gedachten hebben. Grenzend aan de volkswijk  Abrabroki en thans geheten Zorg en Hoop, is zij vanaf haar omzetting in een woonwijk tot heden voor een deel het woongebied van velen behorende tot de gegoede burgerij van Suriname.   Rijdend over de Jagernath Lachmon straat, voorheen Coppenamestraat begrijpt men waarom deze straat de meest belangrijke is in deze wijk. Links vindt men op 500 meter van elkaar de RBC bank en Finabank terwijl het vriendschapspark de omgeving nabij de middelbare opleidings scholen voorziet van een groene omgeving, terwijl Staatsolie Suriname de studenten heeft voorzien van een wachtlokaal die ook voor vele anderen een welcome plek is om uit zon en regen te zijn.  Hoewel er geen bekende restaurants zijn is de roti gigant Roopram duidelijk aanwezig. 

Aan de Corantijnstraat vindt men de woning van Sri Jagernath Lachmon Gi, recordhouder als langst zittende  voorzitter van De Nationale Assemblee en de eerste voorzitter van een der grootste politieke partijen. Op 300 meter; aan de Marowijnestraat; staat de woning van Johan Adolf Pengel, ooit premier van Suriname. Samen hebben zij de verbroederingspolitiek in de praktijk gebracht. Verder in de Marowijnestraat vinden wij ook het sportcentrum Sosis, de oudste middelbare school van Suriname en club De Witte Lotus. Dat de straatnamen zijn vernoemd naar de surinaamse rivieren is geen toeval geweest, maar de bewuste keus ter onderscheiding van de omgeving. De ideale omgeving voor rijschoolhouders om degenen die het rijbewijs willen verwerven praktische lessen te geven. In de Commewijnestraat vindt men naast de Braziliaanse ambassade, ook de politie academie en de woning van de eertijds kleurrijke politicus “”Da Gende””- Olton van Genderen, ooit vice premier van Suriname. Iets verder doet club Oase haar naam eer aan. Zij en De Witte Lotus zijn clubs waar toegang uitsluitend is voorbehouden aan leden

Aan de rechterzijde van de Jagernath Lachmon straat komt men, via de Catleastraat; waar de natuurgenezingkliniek Odany-Jewa is gevestigd; of via de Gladiolenstraat in een ander deel van Zorg en Hoop waar de sfeer duidelijk middenklasse is en de straatnamen de geur van bloemen representeren. De aanwezigheid van kinderen op straat geeft duidelijk een andere adem en sfeer aan de woonomgeving. Dit in tegenstelling tot de woonomgeving van de linkerzijde van de Jagernath Lachmon straat. Hier vindt men aan de Madeliefjestraat stichting Lobi, instituut voor gezinsplanning. Iets verder aan de Zinniastraat staat trots en krachtig het Diakonessen ziekenhuis. De regelmatige politie aanwezigheid verleent beide leefomgevingen het zekere gevoel en weten van veiligheid.

De Jagernath Lachmon straat en de J.A.Pengel straat;twee van de meest belangrijke straten van Paramaribo; lopen in elkaar over. Zeer merkwaardig precies daar waar de Surinaamse Waterleiding Maatschappij haar waterreservoir; de watertoren; heeft, vanwaar uit groot Paramaribo geheel wordt voorzien van goed en veilig drinkwater. Hier ontmoeten deze straten ook de Willem Campagne straat als een der toegangwegen tot Zorg en Hoop. Precies  bij deze plek, en gevestigd in het omgebouwde voormalig theater de Paarl  vinden wij ook Shaggy, waar lekkere burgers te koop zijn. Het uitgangsleven bereikt hier haar hoogtepunt bij de nachtclubs ZSA ZSA ZSU en SUIT. De Coesewijnestraat leidt ons naar het vliegveld Zorg en Hoop zijnde het vertrekpunt voor binnenlandse vliegreizen, waar diverse locale vliegmaatschappijen aktief zijn. In de aangrenzende Doekhieweg zijn naast de luchtmacht twee appartementen complexen  gevestigd. Er is door Zorg en Hoop heen; via de Jagernath Lachmon straat, Johan Adolf Pengelstraat; goed openbaar vervoer 24/7  beschikbaar. De routes lijn 8 en lijn 9 brengen je in circa 20 minuten naar het centrum van Paramaribo. terwijl taxi bedrijven ook 24/7 beschikbaar zijn. Vervoer in deze wijk is dus bijna probleemloos, als men soms een korte afstand moeten lopen buiten beschouwing laat.

In de wijk Zorg en Hoop zijn er genoeg voordelige vakantiewoningen en appartementen te vinden. Heeft u een leuk huis gehuurd in deze wijk en u heeft een binnenlandse vlucht geboekt naar het binnenland van Suriname, dan is de kans zeer groot dat u vertrekt vanaf het vliegveld Zorg en Hoop. Een deel van de vakantiehuizen in deze wijk is voorzien van een zwembad, vrijwel alle vakantie accommodaties zijn voorzien van airco, warm en koud water en een alarmsysteem.

Zoekt u een appartement, vakantiewoning of hotel in Zorg en Hoop? Kijk op BookingSU.com!


Locatie

Inloggen

- Wachtwoord vergeten?
- Registreren


Wijken in Suriname


 
Site Map