Log in om uw reserveringen te beheren. Heeft u nog geen account? Maak er een aan!

Pontbuiten (Paramaribo, Suriname)

Pontbuiten

Het ressort Pontbuiten is een goed ontwikkeld gebied in het district Paramaribo. In het westen grenst het ressort Pontbuiten aan de Kronenburgweg en in het oosten aan de Indira Ghandiweg. Men kan via de Indira Ghandiweg helemaal doorrijden via de Nieuwzorgweg, naar de Kronenburgweg en verder de Magentakanaalweg op. De wijk ligt ongeveer 35 tot 40 minuten verwijderd vanuit de binnenstad en is een vrij grote en rustige buurt. De Nieuwzorgweg loopt via een afslag helemaal door tot naar Lelydorp waardoor u niet door de file over de Indira Ghandiweg hoeft als u richting het zuiden gaat.

Het grootste deel van de omgeving is pas de laatste jaren goed tot ontwikkeling gekomen door de vele mensen die erheen zijn verhuisd. Door verharde wegen, goede busverbinding en aanwezigheid van vele winkelcentra is het een ideale buurt om als gezin in een gezonde omgeving en alle rust een familie vormen. In Pontbuiten zijn  er door de grote vraag de laatste jaren aardig wat nieuwe woonwijken bijgekomen en is er ook een toename te zien van het aantal bedrijven en winkels in de buurt.

De omgeving is van oudsher een plek waar er veelal aan landbouw gedaan werd. U zult nog heel veel tekenen hiervan tegenkomen in de wijk. Zo zijn er meerdere weilanden en  bouwtuinen in de buurt waar u nog een enkele boer tegenkomt die kweekt of plant. Het grootste deel van de weilanden die u in deze wijk tegenkomt wordt gebruikt voor het kweken van koeien voor hun melk en als slachtvee. Jammer genoeg worden de laatste jaren steeds meer van dezel weilanden omgebouwd tot verkavelings-projecten en verliest de buurt hierdoor een deel van zijn charme. De landbouwers uit dit gebied produceren vooral groenten en fruit die worden verkocht aan wederverkopers op de Centrale markt in het centrum van Paramaribo.

De gemeenschap in Pontbuiten bestaat grotendeels uit Hindoestanen en marrons. De marrons wonen vooral in het voorste deel van Pontbuiten, dichtbij de wijk Latour. Er zijn natuurlijk wel andere bevolkingsgroepen in de buurt aanwezig, zeker door de nieuwe woonwijken die de laatste jaren zijn opgezet in de buurt. Met de grote trek van mensen naar het gebied zijn er ook heel wat Chinese winkels geopend en zijn er zelf ook pompstations, zoals de pompstations van Roy Boedhoe Ent.,  opgezet die de transport van en naar dit gebied vergemakkelijken. Er is een particuliere lijnbus die deze route onderhoud met als eindhalte in het centrum "Ondro bon". Het nationaal vervoers bedrijf onderhoud ook de busroute naar Pontbuiten, de eindhalte van deze bus is aan de Heiligenweg.  Gezien de wijk een beetje aan de rand van Paramaribo ligt is het echter zeker aan te raden om eigen vervoer te regelen of goed op onderzoek uit te gaan naar de aanwezige taxi bedrijven. Een fiets of scooter is reeds voldoende voor het rondrijden in de wijk zelf.

Met het oog op de toename van het aantal gezinnen in de buurt is er de laatste jaren veel geïnvesteerd in de scholen in de wijk. Er zijn ook een aantal oppashuizen in de buurt, waarvan de meeste toch wel de eigenschappen hebben van een oppasgezin of gastouder.

Veel is er in de buurt niet te beleven wat betreft ontspanning, maar de stilte van de wijk biedt de juiste ingrediënten voor innerlijke rust. 

Neem de tijd om te genieten van hetgeen Suriname te bieden heeft los van de drukte van de stad. Breng uw vakantie ontspannen door in een rustige omgeving waar u kunt kunt bijkomen en genieten van de rust. 

Zoekt u een appartement, vakantiewoning of hotel in Pontbuiten? Kijk op BookingSU.com!

 

 

Locatie

Inloggen

- Wachtwoord vergeten?
- Registreren


Wijken in Suriname


 
Site Map