Log in om uw reserveringen te beheren. Heeft u nog geen account? Maak er een aan!

Livorno (Paramaribo, Suriname)

Livorno

Livorno is één van de zuidelijk gelegen wijken van het district Paramaribo. Het gebied grenst in het noorden aan Beekhuizen en loopt in het westen langs de wijken Pontbuiten en Latour.  Het gebied is het makkelijkst te bereiken via de twee hoofdwegen, de weg naar Dijkveld en de Martin Luther Kingweg, waarvan de laatste in het verlengde van de Van "t Hogerhuysstraat loopt. Deze twee hoofdwegen zorgen voor voldoende openbaar vervoer van en naar het centrum van Paramaribo. Het centrum ligt ongeveer 15 tot 20 verwijderd van Livorno als u er met eigen vervoer heen gaat. Kiest u voor openbaar vervoer dan bent u ongeveer een half uurtje onderweg. Haast alle wegen in deze omgeving zijn geasfalteerd waardoor het grootste deel van deze wijk makkelijk toegankelijk is. Er zijn natuurlijk een paar binnenwegen die nog niet geasfalteerd zijn, maar deze zandwegen worden regelmatig onderhouden door het ministerie van Openbare Werken.

Livorno is een redelijk ontwikkelde buurt en hoewel er in de vorige eeuw aardig wat industrieën gehuisvest waren in deze buurt is het een prettige en rustige woonbuurt gebleven. Eén van de grotere industrieën uit het gebied is Staatsolie Maatschappij Suriname. Dit bedrijf heeft een aanmeer haven te Dijkveld, Livorno waar dagelijks tankers aanmeren die verantwoordelijk zijn voor de transport van aardolie en andere olie producten. Enkele andere industrieen en bedrijven uit de omgeving zijn Ingas (producent van medische en industriële zuurstof), BEM (producent van beton producten), Kuldipsingh Ready Mix (Producent van beton producten), Pacific Trading Company en N.V. Subema.  Behalve deze grote en middelgrote bedrijven zijn er ook heel wat kleinere ondernemingen in Livorno die werkgelegenheid bieden aan de plaatselijke bewoners. Uiteraard heeft ook dit ressort tal van goed gesorteerde Chinese supermarkten waar u voor vrijwel al uw dagelijkse boodschappen terecht kunt. Af en toe ziet u er ook nog een kleine, ouderwetse supermarkt met een traliewerk van waar achter de winkelier u zijn koopwaar aanbiedt. Tijdens het rijden in Livorno komt u meerdere pompstations, fashionshops, bakkerijen en ATM machines tegen. Voor de dagelijkse behoeften hoeft u in elk geval te ver te rijden.

Aan de Cacauweg in Livorno vind u ook een polikliniek van de Regionale gezondheidsdienst (RGD) waar u terecht kunt voor medische hulp. Heeft wat dringendere hulp nodig dan bent u vanuit Livorno binnen 15-20 minuten (met eigen vervoer) bij de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis. Ondanks er aardig wat bedrijven gevestigd zijn in dit gebied is er geen sprake van geluidsoverlast en kunt u ten volle genieten van uw rust. Doordat de buurt vrij groot is zult u bij een wandeling ook niet snel uitgekeken zijn.

Een andere leuke wetenswaardigheid van deze buurt is dat u er aan het begin, niet ver van de afslag vanuit de Martin Luther King weg, ook het Koto Museum treft. Dit museum is tot nu toe het enigste museum in Suriname waar er aandacht wordt besteed aan de "Angisa", de Surinaamse hoofddoek. Het Koto museum staat aan de Pandit Paltan Tewarieweg 8 te Livorno in een kleine woning met een houtenvloer van 120 jaar oud, net als een erfwoning van vroeger. In het museum kunt u op afspraak rondleidingen krijgen compleet met een gastvrouw die u alles over de geschiedenis van de Angisa verteld.

Hoewel Livorno zelf geen discotheken heeft kunt u zich gezien de korte afstand tussen de stad en het gebied vooral in de avond makkelijk verplaatsen en in de stad genieten van een drankje te midden in een gezellige drukte. In het gebied zelf zijn er wel talrijke restaurants en barretjes waar u heen kunt voor wat ontspanning. In de avonduren kunt u er met vrienden of familie rustig op het balkon of voorerf zitten en genieten van de frisse lucht en de rust die de omgeving te bieden heeft. 

Zoekt u een appartement, vakantiewoning of hotel in Livorno? Kijk op BookingSU.com!

 

Locatie

Inloggen

- Wachtwoord vergeten?
- Registreren


Wijken in Suriname


 
Site Map