Log in om uw reserveringen te beheren. Heeft u nog geen account? Maak er een aan!

Flora (Paramaribo, Suriname)

Flora

Het Floraproject is het grootste volkswoningbouw project van de laatste jaren en maakt deel uit van het ressort Flora. Het omvat circa 3000 woningen met een bewoners aantal van meer dan 12.000 personen. Het ressort is vernoemd naar het volkswoningbouw project en omvat mede een aantal randgebieden.

De wijk Flora grenst aan de wijken Zorg en Hoop, Uitvlugt, Marowijne project.  De bevolking is dominant creools met hier en daar ook andere bevolkingsgroepen. De bewoningssamenstelling is het resultaat van  politieke patronage, die  bepaalde wie wel of niet in aanmerking kon komen voor een woning. Gebouwd volgens een Venezolaans concept door een Venezolaanse maatschappij zijn de huizen goed berekend voor de lokale omstandigheden. De Jagernath Lachmon straat, die vanuit Zorg en Hoop loopt, is ook hier de belangrijkste straat.  Men vindt in dit gedeelte de hoofdkantoren van de SLM, het ministerie van Openbare Werken. De Hakrinbank, de Nationale Ontwikkelingsbank bepalen verder het financieel landschap. Het Centraal kantoor van de centrale bevolkingsadministratie is prominent aanwezig. Iets verder de aanwezige rotonde terwijl aan de Jhan Adhin straat de hoofdkantoren van de Wegenautoriteit en Staatsolie Suriname een plek hebben. Met het Essed voetbal stadion en de Anthony Nesty Sporthal maken zij allen deze omgeving tot een der belangrijkste in het economisch en sociale leven van Suriname. Evenals bij alle overige SOL en Texaco benzinestations zijn ook de hier aanwezige voorzien van pinautomaten. Het openbaar vervoer is een aangelegenheid van de bus routes lijn 8, lijn 9, lijn 1 en PJU.

Het woonproject omvat twee delen nl Flora A en Flora B. De Duisburglaan; lopend langs het Saramaccakanaal; als grenslijn van de wijk is in zijn totale lengte een handels-, industrie en productie omgeving. Dit gegeven verandert in het laatste gedeelte waar het hoofdkwartier van het Korps Politie Suriname gevestigd is, allernaast de penitentiaire inrichting, terwijl als laatste in de straat de vuilophaal en autopool van het ministerie van Openbare werken gevestigd zijn.  De wegen in het Floraproject zijn geasfalteerd en het elektriciteitsnet en watervoorziening zijn van goede kwaliteit. Het project is een typisch creoolse volksbuurt met veel kinderen op straat. Het gedeelte flora B toont trots in haar volle glorie  geloofsbroederschap in de naast elkaar staande bouwwerken van moslim en christelijk geloof.

De wijk is in bepaalde delen duidelijk bezig zich te verheffen naar een middenstandswijk. Het thans aanwezige politiestation krijgt langzaam steeds meer greep op het gedrag van velen.

Verscholen achter de Antony Nesty Sporthal ligt een zeer elite woon wijk waar een deel der huizen, grenzen aan het Saramaccakanaal. Deze bewoners zijn daardoor in staat te genieten van een privé boten basis wat uiteraard een extravagante luxe is. Het ressort Flora kenschetst zich als een typisch Surinaamse omgeving van extremen binnen een symbiose en samenhang.

Wandelen behoort niet tot de kenmerkende activiteiten binnen deze omgeving waar zelfkant en luxe vreemd genoeg hun eigen karakteristieken hebben en naast elkaar bestaan. Als onbekende alleen wandelen in deze omgeving wordt daarom afgeraden aan hen die niet passen binnen de uiterlijke eigenschappen van de omgeving. Veiligheid kan binnen deze leefgemeenschap een relatief gegeven zijn.  

Zoekt u een appartement, vakantiewoning of hotel in Flora? Kijk op BookingSU.com!

 


 

 

Locatie

Inloggen

- Wachtwoord vergeten?
- Registreren


Wijken in Suriname


 
Site Map