Log in om uw reserveringen te beheren. Heeft u nog geen account? Maak er een aan!

Blauwgrond (Paramaribo, Suriname)

Blauwgrond

De populaire wijk Blauwgrond bevindt zich in Paramaribo Noord. Dit gedeelte van Paramaribo is te bereiken via de Tourtonnelaan of de Wilhelminastraat.  Een andere route is via de Anton Dragtenweg, die langs de Suriname rivier ligt. Blauwgrond wordt omringd door de wijken Geyersvlijt, Maretraite, Rainville en Tourtonne. De wijk staat bekend als het cullinair hart van de Javaanse keuken in Suriname. Blauwgrond is vooral geliefd vanwege de vele warungs (eethuisjes) waar je heerlijk Javaans kunt eten. In het weekend is het een drukte van belang, maar ook door de week worden de meeste eethuisjes goed bezocht. De Louis Govea straat, de Josephine Samson Greenstraat en de Jan Besar Rebo zijn dan ook klinkende straatnamen. Als je vanuit de Wilhelminastraat komt bevinden de restaurantjes zich aan de linkerzijde van de weg. Het eten is er goedkoop en lekker. Niet alleen Javaans kun je er eten, bij Massala Breezes kun je ook heerlijk Indiaas eten. De meeste eetgelegenheden zijn van maandag tot zondag open. U kunt een particuliere lijnbus ‘Paramaribo- Blauwgrond’ afgekort PB pakken naar Blauwgrond of u kunt een taxi nemen. Tourtonne’s taxi is één van de grootste taxibedrijven van Suriname en erg betrouwbaar.

Het gezellige Blauwgrond wordt voornamelijk door hindostanen en Javanen bewoond. De sfeervolle wijk heeft het karakter van een Javaans dorp grotendeels behouden. Naast eten bij één van de vele warungs kunt u ook een bezoek brengen aan de Maretraite Mall, waar u terecht kunt voor winkelen of gezellig relaxen op het terras van the Zeeland Coffee Beanery. Uiteraard kunt u ook eten bij de Mall, daar bevindt zich trouwens het befaamd Chinees restaurant Lucky Twins. In de wijk Blauwgrond bevinden zich verder een moskee, scholen, sportverenigingen en een watertoren. Voor degenen die in het gemoedelijke Blauwgrond willen vertoeven zijn er diverse leuke appartementen in de wijk waar u kunt logeren. De infrastructuur in de wijk is vrij goed en de omgeving is redelijk veilig. Al met al is de wijk Blauwgrond zeker een bezoek waard.

Blauwgrond heeft genoeg voordelige vakantiewoningen en appartementen voor kort of lang verblijf. Heeft u een leuk huis gehuurd in deze wijk dan bent u niet ver van de lekkere Javaanse warungs en de Maretraite Mall. Een deel van de vakantiehuizen in deze wijk is voorzien van een zwembad, vrijwel alle vakantie accommodaties zijn voorzien van airco, warm en koud water en een alarmsysteem.

Zoekt u een appartement, vakantiewoning of hotel in Blauwgrond? Kijk op BookingSU.com!

 

Locatie

Inloggen

- Wachtwoord vergeten?
- Registreren


Wijken in Suriname


 
Site Map