Log in om uw reserveringen te beheren. Heeft u nog geen account? Maak er een aan!

Beekhuizen (Paramaribo, Suriname)

Beekhuizen

Het ressort Beekhuizen ligt in het zuiden van Paramaribo, dicht bij de Dr. J.A. Wijdenbosch brug over de Suriname rivier. Ten noorden grenst dit ressort aan het centrum van Paramaribo en ten zuiden aan de wijken Livorno en Latour. Beekhuizen ligt langs één van de drukste bus routes van Paramaribo, de route langs de Van 't Hogerhuysstraat. Deze busroute loopt middenin de wijk vanaf de Highway tot aan de Zwartenhovenbrugstraat in het centrum. Langs deze route rijden niet alleen de bussen voor de zuidelijk gelegen wijken in Paramaribo zoals de lijn 7 (Latour) en lijn 2 (Abra  Broki), maar ook de bussen naar wijken in de districten Wanica en Para en andere districten richting het zuiden van Suriname. Zo is de van 't Hogerhuysstraat ook de verbindingsweg die gebruikt wordt om naar het zuidelijk binnenland van Suriname te gaan.

Beekhuizen is oorspronkelijk een middenstands wijk die is opgezet gedurende één van de woningbouw projecten van de Surinaamse overheid in de vorige eeuw. In  Beekhuizen zijn er veel bewoners uit het binnenland die zijn gemigreerd naar de stad, dit net als de wijken Latour, Ramgoelam Winti Waai en Livorno.  U zult er tijdens wandelingen door de wijk vast wel enkele van deze marrons tegenkomen die vaak in groepen voor hun huizen zitten om wat bij te kletsen. Dit vooral in vooravond.

Beekhuizen is een goed ontwikkelde buurt met een eigen postkantoor van Surpost; een politie bureau; kantoren van de Surinaamsche Bank en de Hakrinbank en ook nog de Surinaamse Haven. Het gebied is ook de thuishaven voor verschillende radio en televisie stations waaronder Radio Koyeba, PertjajahTV, ATV en Rapar.  Ook de internet afdeling en een klanten service afdeling van van de telecom provider Telesur liggen in dit ressort. De buurt is onderdeel geweest van verschillende projecten ten aanzien van stads vervraajing. Zo werd in het jaar 2000 de beroemde Jules Wijdenbosch brug over de Suriname rivier geopend. In deze wijk alleen zitten er twee rotondes die het verkeer gemakkelijken aan de Van t Hogenhuysstraat en aan de Willencampange straat en er is een derde in de maak op Saron. Het geheel gebied is goed geasfalteerd en overal makkelijk toegangbaar.

Vanuit Beekhuizen is het ongeveer 5-10 minuten rijden naar het centrum van Paramaribo met eigen vervoer. Ook met de bus is dit ressort heel makkelijk te bereiken, u kunt afhankelijk van het tijdstip van de dag binnen een kwartiertje in de stad zijn.

De omgeving zit boordevol winkelzaken en kleine bedrijven en heel wat monteurs- en bandenzaken voor als u autopech heeft. Met genoeg cambio's, pompstations en kleine ondernemingen is Beekhuizen met recht een industrie gebied. Bij een wandeling door het ressort komt u ook langs tal van plekken waar u terecht bent voor wat ontspanning. Enkele bekende plekken zijn OASE zwemvereniging, Sosis Sport complex, Zwembad Wi Kontren en de discotheken ZsaZsaZsu & Havana Lounge.

De buurt is een vrij drukke buurt die ten aller tijden van de dag een levendige plaats is. De mensen zijn vriendelijk en er zijn vaker publieke aangelegenheden of feesten in de buurt. In het weekend en op sommige doordeweekse dagen zijn er in beide nightclubs evenementen om helemaal los te gaan en  te genieten. Op de donderdag is de toegang in discotheek Havana Lounge vrij en kunt u dus de hele avond genieten.

Natuurlijk bestaat de vakantie niet alleen uit genieten en lekker uitrusten, een goede maaltijd is zeker ook nodig. En als u niet zelf wil koken zijn er in Beekhuizen voldoende plekken waar u terecht kunt. Zo kunt u op de Kankantri markt terecht voor een lekkere bami, nasi, roti of heerlijke rijst pom en pastei. Kiest u ervoor om toch zelf te kopen dan kunt u ook op de markt  verse groeten, fruit, vis en vlees halen. De markt is elke dag open, ook op de zondag.

Beekhuizen is een plaats waar u lekker kunt genieten van uw vrije dagen met mensen om u heen die het leuk maken. U bent dichtbij de stad en kunt ook lekker snel in de bus stappen om te shoppen in het centrum. Dus bent u op vakantie dan bent u hier op de juiste plek om elke dag tot een ware vakantie dag te maken.

Zoekt u een appartement, vakantiewoning of hotel in Beekhuizen? Kijk op BookingSU.com!

Locatie

Inloggen

- Wachtwoord vergeten?
- Registreren


Wijken in Suriname


 
Site Map